Több mint harmincezer résztvevőt várnak a szervezők a hétvégi 34. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra, Magyarország legnagyobb létszámú szabadidősport eseményére, amelyre a helyszínen is lehet majd nevezni.

Hazánk több mint ezer településéről érkeznek futók a versenyre, de a világ kilencven országából több mint ötezer külföldi futó is leadta a nevezését. A külföldről érkező futóturisták a kísérőkkel együtt több mint negyvenezer vendégéjszakát töltenek nálunk, s több mint két és félmilliárd forintot költenek el.

A szombat lesz a fesztivál családi napja, a rövidebb távok versenyeit tartják az ELTE Lágymányosi Campus környékén, a Landliebe (10 km), a SPAR 5+10 KM, a Riska Minimaraton (5 km), az Erste Maratonka, a NESTLÉ Családi Futás és a SPAR 4x2 kilométeres váltófutás mellett a SPAR enjoy. keretében gyalogolni is lehet majd ezen a napon.

Title
A 34. SPAR Budapest Maraton® vasárnap reggel kilenc órakor rajtol a Pázmány Péter sétányról, a 42 195 méteres távot egyéniben, párban vagy a Tolle UHT Maratonstaféta keretében négyfős váltóban is lehet teljesíteni, de a maratonisták mellé bekapcsolódnak majd a Real Nature 30 kilométeres futás résztvevői is. Európa egyik legszebb és leglátványosabb útvonala a Duna két partján vezet, át az Alagúton és a Margitszigeten, a futók a versenytávok teljesítése közben a csodálatos világörökségi panorámában is gyönyörködhetnek. Több mint 1100 futó először próbálkozik majd a bakancslistás maratoni táv teljesítésével.

A szervező Budapest Sportiroda több mint 60 ezer liter vízzel, 7000 liter Gatorade-del, 1600 liter Pepsi Colával, 300 kilogramm szőlőcukorral és 33 ezer darab banánnal várja majd a futókat a frissítő állomásokon, a futópályán pedig 35 zenei pont várja a futókat, klasszikus zene, rock, jazz, népzene, blues, a’capella kórus, DJ-k és dobosok adnak majd újabb lendületet a futók számára.
A különféle szakmai versenyek között nagy érdeklődés kíséri a Tolle UHT Maratonstaféta keretében meghirdetett, Európában is egyedülálló Fut a színház versenyét, amelyre a Magyar Állami Operaház kilenc váltóval nevezett. A dalszínház futói között nyolc balettművész is szerepel: vasárnap a balett-társulat japán, orosz, ukrán és magyar balerinái, táncosai cserélik futócipőre a balettcipőt…

További részletek az eseményről a sparbudapestmaraton.hu oldalán találhatóak.