Százötven új, klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát busz áll forgalomba Budapesten májustól kezdődően július elejéig az ArrivaBus Kft. üzemeltetésében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére.

 

Körmendi Anikó, az Arriva Hungary Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, a buszokat bemutató sajtótájékoztatón elmondta: három ütemben, május, június és július elsején, havonta 50 új autóbusz áll majd forgalomba.

 

A vármegyebérletek és az országbérletek helyi közlekedésben nem érvényesek – figyelmeztettek.

A fővárosi közösségi közlekedésben részt vevő buszok több mint egyharmadát az ArrivaBus üzemelteti – közölte.

 

Szepesi Péter, az ArrivaBus Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, 75 szóló és 75 csuklós – MAN Lion’s City – busz érkezik majd Budapestre, havonta 25 szóló és 25 csuklós. A szóló buszokon 73 álló, és 31 ülőhely van, míg a a csuklós buszokon 128 álló és 42 ülőhely áll rendelkezésre.

A buszok belső tágas térrel rendelkeznek, babakocsival és kerekesszékkel közlekedő utasoknak is van kialakított terület. A járművek elejében lévő terület a rövid távú, míg a buszok hátsó részében lévő utastér a hosszabb távú utazásokhoz nyújt magasabb komfortot – közölte.

Ismertetése szerint a buszvezetőknek a műszerfallal együtt állítható kormány áll rendelkezésükre, továbbá fűthető, karfás ülés szolgálja a munkavégzésüket. A buszok fény- és esőérzékelő szenzorokkal felszereltek.

 

A Volvo-Alfa Civis 12 típusú autóbuszok a szerződések lejártával április végéig közlekednek a fővárosi utakon – közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV Zrt.) kedden az MTI-vel.

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója elmondta, a társaság egyik kiemelt célja a járműpark folyamatos fejlesztése, amely hozzájárul ahhoz, hogy Budapest fenntartható város legyen, és csökkenjen a lég- és zajszennyezés.

Emlékeztetett, 2012-ben jelent meg először külső szolgáltató, az ArrivaBus a budapesti közösségi közlekedésben a BKV mellett.

Walter Katalin szólt arról is, 2024 második felévétől érkeznek Budapestere új CAF-villamosok, valamint a lehívott 48 új Solaris trolibusz közül már 39 forgalomban van. A BKV tavaly ősszel 135 új buszt állított forgalomba, így a teljes fővárosi flotta alacsonypadlós lett – emlékeztetett.

A BKK közleményében tudatta: az új buszok elsősorban az észak budai, észak-pesti és északkelet-pesti vonalakon, továbbá a 100E repülőtéri járaton fognak közlekedni.

Az új autóbuszok május elsejétől a 20E, 122E, 134, 147, 170, 196, 196A, 220, 270; június elsejétől a 30, 30A, 31, 104, 104A, 124, 125, 125B, 126, 126A, 131, 204, 230, 231, 231B; június 17-étől a 100E; július elsejétől a 25, 96, 120, 296, 296A vonalon fognak közlekedni.

A járművek a BKK és az ArrivaBus Kft. között létrejött szolgáltatási szerződés alapján állnak forgalomba, amelyet még 2022. július 8-án írtak alá a felek. Eszerint az ArrivaBus Kft. biztosítja a szolgáltatás ellátásához a vadonatúj autóbuszokat, a szükséges személyzetet, továbbá a járművek üzemeltetését, karbantartását. Ennek köszönhetően a járműpark megújítása, a szolgáltatás biztosítása forráskímélő módon valósul meg, hiszen nem jelentkezik a fővárosnál egyszeri beruházási forrásigény, a BKK havonta a futásteljesítmény alapján fizeti a szolgáltatás díját – közölte a társaság.

 

(hirado.hu)

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a tiszta forrásból megtermelt energia termelésében és tárolásában. Az időjárásfüggő megújulók természetes teljesítményingadozásának...
Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai fejlesztésekre hétmilliárd forint vissza nem térítendő forráshoz jut az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) – közölte az intézmény...
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik pénteken a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka – közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.
Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a...
Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti...
Átadták a megújult Sió-zsilipet kedden, az újjáépített Sió-zsilip közösségi térré alakított, parkosított egykori üzemi területe szerdától nyitva áll a közönség előtt.
A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)...
Az Észak-Pest és Dél-Buda közötti átszállásmentes villamoskapcsolatról indít kérdőíves társadalmi egyeztetést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Sokkal több van ebben a városban! címmel mutatta be 101 pontból álló programját Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt pénteken...

A címlapról

A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a...
Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai...
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik...
Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök...
Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális...
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.