Apránként, de egyre határozottabban éled az ország a koronavírus járvány okozta, hónapokon át tartó hibernálásból.

Budapest utcáin napról napra egyre több ember nyüzsög, az éttermek ajtajáról lekerült a zárva tábla és a Duna parti sétányok is megteltek fagyizó, beszélgető, fotózkodó családokkal és fiatalokkal. Ebben a zsibongó, egymásnak újra megörülő időszakban nem csak a korábbi szolgáltatások indulnak újra. Budapest most már bátran nevezhető a térség hibrid hotel nagyhatalmának, miután a NETIZEN orosz befektetői Moszkva és Szentpétervár után nálunk nyitják meg harmadik, egyedülállóan pénztárcabarát komplexumukat. Budapest ráadásul olyan világvárosokat előzött meg a befektetőknél, mint a tervek között szintén felmerülő Stockholm, Párizs, London, Róma, Berlin, vagy Prága - olvasható a lapunknak küldött sajtóközleményben.De mi is az a hibrid hotel és miért jó, hogy nálunk is nyílnak ilyenek?

A koncepció lényege, hogy egyszerre nyújtanak hotel szolgáltatásokat (két- vagy négyszemélyes privát és családi szobákkal, saját fürdőszobával, kiváló étteremmel, jól felszerelt konferenciatermekkel), de ugyanilyen színvonalon elérhetőek a hostelekhez hasonló árfekvésű kettő, négy, hat, nyolc és tíz ágyas szobák, vegyes vagy kizárólag női vendégeket fogadó változatban. Az Athenaeum Kiadó egykori székháza, ahol korábban Krúdy Gyula, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály és Karinthy Frigyes kötetei is készültek és amely később az Est, majd a Népszava szerkesztősége is volt - a felújításnak hála ismét élettel telhet meg.

Az 56 privát szobával és összesen több mint 400 ággyal rendelkező NETIZEN kialakításánál a modern és vibráló dizájn mellett a beruházók a 2018-as felújítás kezdete óta nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy az eredeti, századelős építészeti stílus és a hely történelme előtt is méltó módon tisztelegjenek. Az épület tetejére visszakerült a második világháború alatt eltűnt, ám most az eredeti források alapján műkőből kifaragott, 2,1 méteres Pallasz Athéné-szobor, hogy újfent tisztes távolságból figyelje a Rákóczi úton hömpölygő tömeget. Kiemelkedő jelentőségű a helyreállított eredeti homlokzat is, melyet világhírű Róth Miksa mozaikjai díszítenek immáron 1898 óta, valamint az előcsarnokban határozottan tekergő, kék színben pompázó kovácsoltvas csigalépcső. De látványos a közösségi tér egyik szegletében kivilágított, restaurált kagyló dombormű is.

Ez a co-working, üvegtetős társalgó egyébként az átalakításnak hála olyan hangulatos, hogy élmény benne dolgozni, kávézni, vagy csak megtervezni a napi városnézést. A felújításnál a manapság egyre lényegesebb környezettudatossági szempontokat sem hagyták figyelmen kívül, a házban üzemel az egyik legmodernebb zsírfogó berendezés, ami az olajat, tusfürdőt és egyéb szennyeződéseket szűri a vízből, mielőtt az a csatornába kerül. Mindezt akár éjszakánként annyiért, mint amennyibe két pizza kerül. A hostel részben ugyanis már 15 euróért is lehet foglalni. „Olcsó húsnak híg a leve” – gondolnánk, de ez ebben az esetben nem igaz. Mivel a nagy múltú épület hotelként is működik makulátlan a tisztaság, 24 órás bár, recepció, biztonsági szolgálat, jól felszerelt a konyha és szobánként egyénileg állítható klíma várja a vendégeket.

A hostel rész külön előnye, hogy az ágyak kialakítása olyan, hogy „el lehet bújni” a többiek elől. A saját lámpa, minipolc és USB port ma már szinte alapkövetelmény egy ilyen ágynál, de olyan kényelmi szolgáltatások is elérhetőek, mint a szárítógép vagy a megvásárolható konnektor átalakító, ami sokban könnyíthet a vendégek mindennapjain. A tervezők az idősebb korosztályra is gondoltak, nem csak emeletes, hanem 2 egyszemélyes ágyas szobákat is berendeztek, hiszen az utóbbi években egyre több nyugdíjas szeretne egy-egy hétvégét Budapesten tölteni, színházba menni, várost nézni, kikapcsolódni a barátokkal.

A mozgáskorlátozottak igényeit sem hagyták figyelmen kívül a kivitelezők: akadálymentesített szoba, fürdőszoba és speciális lift áll az ő rendelkezésükre. A hibrid hotel moszkvai és szentpétervári hostelei már több rangos, a legjobbaknak járó szakmai díjat is elnyert, így most értelem szerűen mindenki a magyar befektetésre figyel. A szakma mellett a laikusoknak is érdemes számolni a hibrid hotellal, a bababarát, nagy fürdőszobás, tágas terek, a csendes szobák és a finom reggeli ugyanis meglepően pénztárcabarát árazással párosulnak. A foglalások ráadásul a koronavírus miatt ingyenesen lemondhatók és nem kell előre fizetni sem. A NETIZEN nagy előnye még, hogy a Rákóczi út 54-ben valóban a központban helyezkedik el, közel a metróhoz, a Keleti pályaudvarhoz és a fiatalok által kedvelt bulinegyedhez is. A fővárosban egyébként már működnek más hibrid hotelek is, míg idén várható egy másik nyitása is. Ezekkel és a NETIZEN-nel Budapest rövid idő alatt vált hibrid hotel nagyhatalommá Közép-Európában.  

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

„A két ország immár hetvenöt éve kitartó, szívvel-lélekkel elkötelezett barátja egymásnak. A diplomáciai kapcsolatok felvételének eredeti szellemében a két fél mindig tiszteletben tartotta és...
Magyarország és Örményország nagykövetséget nyit egymás fővárosában, ez újabb fontos lépés a két ország között sokat javuló viszonyban a diplomáciai kapcsolatok másfél évvel ezelőtti helyreállítása...
Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre...
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a 2023/2024-es tanév érettségi vizsgaidőszaka. A következő hetekben 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an...
A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a tiszta forrásból megtermelt energia termelésében és tárolásában. Az időjárásfüggő megújulók természetes teljesítményingadozásának...
Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai fejlesztésekre hétmilliárd forint vissza nem térítendő forráshoz jut az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) – közölte az intézmény...
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik pénteken a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka – közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.
Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a...
Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti...

A címlapról

„A két ország immár hetvenöt éve kitartó, szívvel-lélekkel...
Magyarország és Örményország nagykövetséget nyit egymás fővárosában,...
Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt...
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival...
A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a...
Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.